Kina i fremmarch

Da jeg så dagens overskrift i Jyllands-Posten faldt mine tanker på bogen om Xi Jinping, som jeg er i gang med at læse. Selvom jeg pt. kun har nået 1/3 af bogen, så må jeg tilstå at jeg på ingen måde er overrasket.

Forfatterne til bogen om Xi Jinping tegner et billede af den kinesiske præsident, som viser at vi i Vesten totalt har fejlfortolket den beslutsomhed, som kendetegner Xi Jinping og hans strategi for realiseringen af den »Kinesiske drøm« og en tilbagevenden til tidligere tiders storhed.

Jeg kan klart anbefale at læse bogen, som med et kinesisk perspektiv – på en faktuel og objektiv måde, ser på relationen og samspillet mellem Kina og Vesten via portrætteringen af Xi Jinping. Vil vi forstå Kinas fremadrettede rolle og betydning i forandringerne af den globale verdensorden, så er denne bog et godt bidrag.